Vreemde eend in de bijt

Vreemde eend in de bijt?

 

Het valt mee. We zien een verschuiving van werkzaamheden bij de accountant. Naast het maken van rapporten, wat tegenwoordig veel wordt geautomatiseerd is advisering belangrijker.

 

Een accountant is daarom veel onderweg en geeft adviezen betreffende de financiële status en de komende periode.

 

En een verslag samenstellen is nou niet echt iets wat aangeleerd is. Advies mondeling geven, dat gaat altijd goed, maar wanneer het op papier moet, voor naslag en overleg, zien we accountants  zwoegen.

En er is veel te halen aan tijdwinst. Besparingen is wat ze juist aan de klanten vertellen.

 

Dus waarom niet zelf ook besparen?

 

In plaats van het opschrijven van de adviezen, maakt een accountant gebruik van Dictation Anywhere op haar computer. Zij dicteert met behulp van een microfoon en verstuurt het besprokene naar een beveiligde Server. De teksten die daar worden gegenereerd worden door de backoffice is een dossier verwerkt en naar de klant gestuurd.

 

Bij Te Doen opdrachten voert de backoffice deze uit, zodat de accountant alleen bezig is met adviseren aan klanten. Aan het spraakherkenningsprofiel van de accountant zijn financiële woorden toegevoegd.

 

Bij een andere klant is er tevens een jurist in dienst. Advies geven is belangrijk. Maar er moet wel rekening gehouden worden met de juridische kant. Er wordt dus ook gedicteerd met juridische termen.

Voor deze auteur hebben we, naast financiële termen, ook juridische termen toegevoegd.

 

Deze jurist komt nauwelijks op haar werk. Zij dicteert in een app met haar smartphone en op kantoor werken twee secretaresses haar dictaten uit. Tenminste, ze lezen de tekst en verwerken deze. Door privé omstandigheden werkt mevrouw vooral thuis haar adviezen uit. Combineren van opvoeden en werken maakt het zo wel erg eenvoudig.

 

Het Nieuwe Werken?

 

Het snelle en eenvoudige werken. En ook nog accuraat.